Werkwijze

Wij proberen zo veel mogelijk de trainingen en sessies op maat aan te bieden.

Intake

Graag wordt er op voorhand persoonlijk kennis gemaakt om de leervraag of organisatievraag te bespreken. Dit kan door een persoonlijk bezoek of een telefoongesprek.

Contactfase

Aan het begin van een training of sessie vind er een inleidend interview plaats. Dit is meestal aan de rand van de bak of de weide. Meestal laat het paard tijdens deze momenten zich al zien. Na het inleidend interiew kan er een eerste contact gemaakt worden met het paard.

De sessie zelf

Tijdens de sessie wordt door het uitvoeren van een opdracht en de reactie van de deelnemer en het paard gekeken hoe dit effect heeft op het dagdagelijkse bestaan. Door de fijngevoeligheid van het paard is er met een kleine verandering in de houding of denkwijze van de deelnemer al gelijk een verschil zichtbaar.

Afsluiting

De afsluiting van de sessie vindt vaak ook weer plaats aan de rand van de bak of de weide. In een kort nagesprek wordt de evolutie besproken en deelt de deelnemer zijn ervaringen.

Kledingadvies

We werken in een overdekte roundpen waar de binnentemperatuur vergelijkbaar is met de buitentemperatuur of in de weide. Makkelijk zittende kleding in laagjes is aanbevolen, dan kan je naar keuze nog iets aan of uit trekken. Kleding kan stoffig worden en er kunnen haren opkomen van het paard.
Stevige (wandel)schoenen of (outdoor)laarzen. Denk bij rubber laarzen aan extra sokken i.v.m. de temperatuur. We staan voor langere tijd in de bak of weide.