Coachen met paarden

Het paard is een sociaal dier, wat in staat is contact te maken, te communiceren en samen te werken. Het paard is kwetsbaar doordat het een prooidier is. en om te overleven moeten zij gevoelens en intenties van anderen snel interpreteren en daarop reageren.

Paarden spiegelen als geen ander het gedrag en de innerlijke toestand van degene die met het paard in contact wordt gebracht. Dit doet het paard van nature. Het paard ziet en voelt onmiddelijk de gemoedstoestand waarin de client zich bevindt. Deze eigenschap wordt ingezet ten behoeve van deinnerlijke groei van de mens.

Als een persoon bij het paard gaat staan zal het paard allereerst contact zoeken. Zodra dit gelukt is, neemt het paard automatisch spanning en andere energetische informatie over. Dit proces kan nog verdiept worden door met behulp van het paard specifieke oefeningen te doen die de persoonlijke groei en bewustwording van de client dienen.

Paardencoaching maakt veel los bij mensen omdat een paard tijdens een sessie op een onbevooroordeelde manier duidelijk situaties laat zien. Dit geeft de deelnemers een bevestiging van wat een ieder onbewust vaak al lang "weet". In de regel ervaart men dit als confronterend, maar uitermate effectief.

Wekt dit uw interesse neem dan geheel vrijblijvend contact op met Paardencoaching Zeeuws-Vlaanderen.